„Mementó” színházi előadás lesz 2017.02.10.-én a Pécsi Nemzeti Színházban

Mementó

Táncszínházi előadás a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékére. 2017. február 10. 19.00 Pécsi Nemzeti Színházban tekinthető meg.

memento

A Gulag munkatáborok lakóinak kiszolgáltatottsága, megalázottsága valamint az átélt borzalmak és a kényszermunka tudatmódosító hatására megjelenő víziók, a haza utáni vágyakozás pillanatai kerülnek bemutatásra a magyar néptánc elemekből táplálkozó kortárs és modern elemeket is tartalmazó táncelőadásban. Állapotrajz, mely a fogvatartottak megnyomorított belső világát tárja a néző elé mindezt autentikus és világzenei elemeket is tartalmazó magyar népzenével átitatva.

Az előadás egyaránt foglalkozni kíván a Gulag táborokba zárt politikai foglyok, a Gupvi táborokba zárt hadifoglyok, és a Málenkíj robot során elhurcolt civil lakosok hányattatott sorsával. Cél a kollektív emlékezet erősítése a közös átélés által.

Előadják a Duna Művészegyüttes táncosai:

  • Zeneszerző: Szokolai „Dongó” Balázs
  • Dramaturg: Hegedűs Sándor
  • Jelmez és díszlettervező: Túri Erzsébet
  • Asszisztens: Bonifert Katalin
  • Produkciós vezető: Letenyei Gábor

Rendező-koreográfus: Juhász Zsolt

Az előadás a Duna Művészegyüttes és az Aranykert Egyesület közös produkciója, mely a Gulag Emlékbizottság támogatásával, kiemelt kormányprogramként jött létre.
Az előadás bemutatója 2017. január 27-én lesz Budapesten a Nemzeti Táncszínházban.
Video és képanyagot ezt követően tudunk közzétenni.

ddd Emlékbiz. rövid_új

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.