2014. December 26. du

Kedves német önkormányzat!

70 éve lesz, hogy karácsony másnapján a Szovjetunióba hurcolták a fiatal sváb lányokat és asszonyokat csupán a származásuk miatt jóvátételi munkára. Tették ezt a szovjet hatóságok sok magyar segítőjükkel együtt.

Minden évben megemlékezünk erről már több évtizede Pécsett.

Idén egy nagyobb szabású püspöki szentmisével emlékezünk az áldozatokra, akik már soha nem jöttek vissza szülőfalujukba.

2014. december 26-án, pénteken 14.00 órakor csendes gyertyagyújtással indul a megemlékezés Pécsett a Székesegyházban, majd közvetlen utána 15.00 órakor kétnyelvű püspöki szentmise lesz, melyet dr. Udvardy György püspök és Wigand István az egyházmegye nemzetiségi referense celebrálnak. A misén közreműködik a Véméndi Német Nemzetiségi Kórus és Fúvószenekar.

Megfelelő számú jelentkező esetén buszokat indítanánk több helyről, hogy mindenki el tudjon jönni a megemlékezésre. A költségeket a Szövetségünk állja, tehát ingyen lehet felszállni rá. Kérdezzetek körbe a településeteken, szép lenne, ha még az esetleges érintettek is el tudnának jönni.

Kérném minél előbb, de legkésőbb december 22., hétfő 12.00 óráig jelezzétek, hogy tőletek hányan utaznának az általunk szervezett busszal Pécsre.

images_meghivo2

Üdvözlettel:

Schmidt Zoltán

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.